Positiv Pension Aktiv Global ändrar namn

Nytt namn blir Inside Active Global

Insiderfonder har beslutat att ändra namnet på fonden Positiv Pension Aktiv Global till Inside Active Global. Ändringen som beslutades av Finansinspektionen den 6 september gäller omedelbart. Fonden kommer att förvaltas på samma sätt som tidigare.

Fonden är en värdepappersfond som placerar i aktier i goda börstider och i ränteplaceringar i tider av börsoro. Placeringarna i aktier sker på världens största aktiemarknader. Hur mycket som placeras i ett enskilt lands aktiemarknad beror på hur just den marknaden är värderad i ett historiskt perspektiv och hur mycket som placeras i enskilda bolag på en marknad styrs av Insidermodellen. Insidermodellen placerar efter de investeringar som bolagens toppchefer själva gör i det egna bolagets aktie.

I dagsläget har förvaltarna en positiv syn på aktier och därför är hela fondens kapital investerat på aktiemarknaden. Fonden är i dagsläget exponerad mot enskilda aktiemarknader enligt nedanstående:

  • USA: 34,0%
  • Japan: 19,8%
  • Storbritannien: 13,6%
  • Kanada: 11,0%
  • Frankrike: 8,5%
  • Australien: 7,3%
  • Spanien: 5,8%

Värdeutvecklingen på fonden hittills i år är 18,1 procent vilket gör den till en av de bästa svenska globalfonderna.

Erik Lidén
VD, Insiderfonder

Nyhetsarkiv

Här finner ni alla publicerade nyheter om Insiderfonder AB.

HÅLL DIG UPPDATERAD:

prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Insiderfonder skickade direkt till dig. Du anmäler dig till nyhetsbrevet genom att fylla i din e-postadress ovan och skicka den till oss. Vi samlar bara in och lagrar uppgifter om dig som är nödvändiga för att genomföra utskicken. Det betyder att vi lagrar din epostadress och i vissa fall även ditt namn. Genom att fylla i dina uppgifter samtycker du till att vi lagrar uppgifterna och du har därmed ingått ett kostnadsfritt prenumerationsavtal med Insiderfonder. Du kan alltid avregistrera dig från dessa utskick och därmed få dina uppgifter raderade.

RISKINFORMATION Kom ihåg att sparande i fonder alltid är förknippat med risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Fonderna kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet.

Top