Insiderfonder säljer fonder till East Capital

Idag offentliggör vi att en överenskommelse har ingåtts med East Capital om en försäljning av samtliga våra fonder. Försäljningen sker mot bakgrund av att våra fonder inte når upp till kravet på 500 miljoner kronor i investerat kapital per fond från sparare utanför Pensionsmyndighetens fondtorg.

– Det pågår en omfattande konsolidering inom branschen till följd av förändringar i Pensionsmyndighetens fondtorg, och vi är ett av många nischade fondbolag som berörs. Vi har alltid agerat med kundernas bästa för ögonen, så även i detta läge har vi sett det som vår plikt att hitta den bästa lösningen för våra andelsägare. East Capital är en erfaren och välrenommerad aktör som vi respekterar, och vi känner oss trygga i att detta blir en bra hamn för våra andelsägare, säger Erik Lidén, investeringsansvarig och grundare av Insiderfonder

Affären har godkänts av Finansinspektionen och väntas vara klar i april 2019, då fonderna kommer att slås samman med en global balanserad tillväxtorienterad fond från East Capital. Fram tills dess förvaltas Insiderfonders fonder som vanligt. De som är andelsägare i någon av Insiderfonders fonder kommer att få information om fusionen i god tid före att den genomförs.

För mer information, kontakta:
Erik Lidén, investeringsansvarig och grundare

Erik.liden@insiderfonder.se, 070-270 95 41

Nyhetsarkiv

Här finner ni alla publicerade nyheter om Insiderfonder AB.

HÅLL DIG UPPDATERAD:

prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Insiderfonder skickade direkt till dig. Du anmäler dig till nyhetsbrevet genom att fylla i din e-postadress ovan och skicka den till oss. Vi samlar bara in och lagrar uppgifter om dig som är nödvändiga för att genomföra utskicken. Det betyder att vi lagrar din epostadress och i vissa fall även ditt namn. Genom att fylla i dina uppgifter samtycker du till att vi lagrar uppgifterna och du har därmed ingått ett kostnadsfritt prenumerationsavtal med Insiderfonder. Du kan alltid avregistrera dig från dessa utskick och därmed få dina uppgifter raderade.

RISKINFORMATION Kom ihåg att sparande i fonder alltid är förknippat med risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Fonderna kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet.

Top