Fusion av USA-fonder

Inside USA Small Cap slås samman med Inside USA

Den 25 maj 2015 beslutade Finansinspektionen genom ärende med diarienummer 15-7004 att ge Insiderfonder tillstånd till fusion mellan fonderna USA Small Cap och USA. Fusionen sker genom sk. ”absorption” och innebär att Inside USA tar över Inside USA Small Cap. Efter genomförd fusion kommer Inside USA Small Cap att upphöra.

Syftet med fusionen är att effektivisera förvaltningen och därmed generera en högre avkastning till andelsägarna.

En övergripande tidsplan för fusionen:

25 maj 2015: Tillstånd ges av Finansinspektionen för genomförande av fusionen.

20 juli: Information om fusionen publiceras på www.insiderfonder.se.

31 augusti: Sista dagen att lösa in fondandelar i Inside USA Small Cap innan fusionen genomförs och avstämningsdag och dag för beräkning av utbytesförhållandet.

1 september: Inside USA Small Cap slås samman med Inside USA och därmed upphör Inside USA Small Cap. Som andelsägare i Inside USA Small Cap får du nya fondandelar i Inside USA. Du kan nu utöva dina rättigheter som andelsägare i Inside USA.

-> Information om fusionen för dig som andelsägare i Inside USA Small Cap

-> Information för dig som andelsägare i Inside USA

Vid frågor om fusionen är du välkommen att kontakta oss via nedanstående kontaktinformation.

Insiderfonder
031-165100
Engelbrektsgatan 26
41137 Göteborg
info@insiderfonder.se

Nyhetsarkiv

Här finner ni alla publicerade nyheter om Insiderfonder AB.

HÅLL DIG UPPDATERAD:

prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Insiderfonder skickade direkt till dig. Du anmäler dig till nyhetsbrevet genom att fylla i din e-postadress ovan och skicka den till oss. Vi samlar bara in och lagrar uppgifter om dig som är nödvändiga för att genomföra utskicken. Det betyder att vi lagrar din epostadress och i vissa fall även ditt namn. Genom att fylla i dina uppgifter samtycker du till att vi lagrar uppgifterna och du har därmed ingått ett kostnadsfritt prenumerationsavtal med Insiderfonder. Du kan alltid avregistrera dig från dessa utskick och därmed få dina uppgifter raderade.

RISKINFORMATION Kom ihåg att sparande i fonder alltid är förknippat med risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Fonderna kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet.

Top