Fusion av fonder

Inside Asia fusioneras med Inside Australia

Den 22 april 2016 beslutade Finansinspektionen genom ärende med diarienummer 16-5189 att ge Insiderfonder tillstånd till fusion mellan fonderna Asia och Australia. Fusionen sker genom sk. ”absorption” och innebär att Inside Australia tar över Inside Asia. Efter genomförd fusion kommer Inside Asia att upphöra.

Syftet med fusionen är att effektivisera förvaltningen och därmed generera en högre avkastning till andelsägarna.

En övergripande tidsplan för fusionen:

22 april 2016: Tillstånd ges av Finansinspektionen för genomförande av fusionen.

1 juni 2016: Information om fusionen publiceras på www.insiderfonder.se.

29 juli 2016: Sista dagen att lösa in fondandelar i Inside Asia innan fusionen genomförs och avstämningsdag och dag för beräkning av utbytesförhållandet.

1 augusti 2016: Inside Asia slås samman med Inside Australia och därmed upphör Inside Asia. Som andelsägare i Inside Asia får du nya fondandelar i Inside Australia. Du kan nu utöva dina rättigheter som andelsägare i Inside Australia.

->Information om fusionen för dig som andelsägare i Inside Asia

->Information för dig som andelsägare i Inside Australia

Vid frågor om fusionen är du välkommen att kontakta oss via nedanstående kontaktinformation.

Insiderfonder
031-165100
Engelbrektsgatan 26
41137 Göteborg
info@insiderfonder.se

Nyhetsarkiv

Här finner ni alla publicerade nyheter om Insiderfonder AB.

HÅLL DIG UPPDATERAD:

prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Insiderfonder skickade direkt till dig. Du anmäler dig till nyhetsbrevet genom att fylla i din e-postadress ovan och skicka den till oss. Vi samlar bara in och lagrar uppgifter om dig som är nödvändiga för att genomföra utskicken. Det betyder att vi lagrar din epostadress och i vissa fall även ditt namn. Genom att fylla i dina uppgifter samtycker du till att vi lagrar uppgifterna och du har därmed ingått ett kostnadsfritt prenumerationsavtal med Insiderfonder. Du kan alltid avregistrera dig från dessa utskick och därmed få dina uppgifter raderade.

RISKINFORMATION Kom ihåg att sparande i fonder alltid är förknippat med risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Fonderna kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet.

Top