Succé för Positiv Pension Aktiv Global

Uppgång samtliga månader 2013

Det blev en tuff junimånad på världens börser men de flesta av fonderna stod emot det negativa klimatet bra. När vi nu kan summera det första halvåret 2013 så står det klart att de flesta av våra fonder har utvecklats starkt.

Inside USA (+19% för fonden och +17,6% för index) och Inside USA Small Cap (+22% och +20,1% för index) har exempelvis utvecklats mycket starkt under årets första sex månader och bättre än många av sina konkurrenter. Inside Canada har också utvecklats starkt och är med sina + 8,4% hela 12,2% bättre än sitt jämförelseindex hittills i år.

Det största glädjeämnet är dock vår globalfond Positiv Pension Aktiv Global som har spöat de flesta konkurrenterna rejält hittills i år. Endast det statliga alternativet AP7 Såfa har haft jämna steg med fonden. Såfa har ju också den konstruktionen att när börsen går upp så förväntas fonden stiga kraftigt, medan när börsen sjunker förväntas fonden sjunka kraftigt.

Hur det har gått för ett urval av andra globalfonder och populära räntefonder kan du se i tabellen nedan:

Vi gläds naturligtvis över den fina utvecklingen som vi har kunnat leverera till er kunder i Positiv Pension Aktiv Global och vi hoppas att ni ger oss ett fortsatt förtroende även framöver!

FONDSENASTE 6 MÅNADERNA
Positiv Pension Aktiv Global12,2%
AP7 Aktiefond13,8%
Svensk Fondservice Maximal9,4%
Prognosia Galaxy6,6%
Solidar Fonder Flex 1006,2%
Monyx Multifond Världen4,3%
Monyx Strategi Världen3,8%
Optimus High Yield3,3%
AP7 Räntefond0,3%
AMF Räntefond Lång-0,8%
Prognosia Supernova-7,1%

Källa: Morningstar och Bloomberg

Erik Lidén, förvaltare
David Unver, bitr. förvaltare

Nyhetsarkiv

Här finner ni alla publicerade nyheter om Insiderfonder AB.

HÅLL DIG UPPDATERAD:

prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Insiderfonder skickade direkt till dig. Du anmäler dig till nyhetsbrevet genom att fylla i din e-postadress ovan och skicka den till oss. Vi samlar bara in och lagrar uppgifter om dig som är nödvändiga för att genomföra utskicken. Det betyder att vi lagrar din epostadress och i vissa fall även ditt namn. Genom att fylla i dina uppgifter samtycker du till att vi lagrar uppgifterna och du har därmed ingått ett kostnadsfritt prenumerationsavtal med Insiderfonder. Du kan alltid avregistrera dig från dessa utskick och därmed få dina uppgifter raderade.

RISKINFORMATION Kom ihåg att sparande i fonder alltid är förknippat med risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Fonderna kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet.

Top