Fusion av fonder

Inside Australia fusioneras med Inside Active Global

Den 20 februari 2018 beslutade Finansinspektionen att genom ärende med diarienummer 18-883 att ge Insiderfonder tillstånd till fusion mellan fonderna Australia och Active Global. Fusionen sker genom sk. ”absorption” och innebär att Inside Active Global tar över Inside Australia. Efter genomförd fusion kommer Inside Australia upphöra.

Syftet med fusionen är att effektivisera förvaltningen och därmed generera en högre avkastning till andelsägarna.

En övergripande tidsplan för fusionen:

3 APRIL 2018: Information om fusionen publiceras på www.insiderfonder.se.

20 FEBRUARI 2018: Tillstånd ges av Finansinspektionen för genomförande av fusionen.

31 MAJ 2018: Sista dagen att lösa in fondandelar i Inside Australia innan fusionen genomförs och avstämningsdag och dag för beräkning av utbytesförhållandet.

1 juni 2018: Inside Australia slås samman med Inside Active Global och därmed upphör Inside Australia. Som andelsägare i Inside Australia får du nya fondandelar i Inside Active Global. Du kan nu utöva dina rättigheter som andelsägare i Inside Active Global.

>>>Information om fusionen för dig som andelsägare i Inside Australia

>>>Information för dig som andelsägare i Inside Active Global

Vid frågor om fusionen är du välkommen att kontakta oss via nedanstående kontaktinformation.

031-165100
info@insiderfonder.se

Nyhetsarkiv

Här finner ni alla publicerade nyheter om Insiderfonder AB.

HÅLL DIG UPPDATERAD:

prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Insiderfonder skickade direkt till dig. Du anmäler dig till nyhetsbrevet genom att fylla i din e-postadress ovan och skicka den till oss. Vi samlar bara in och lagrar uppgifter om dig som är nödvändiga för att genomföra utskicken. Det betyder att vi lagrar din epostadress och i vissa fall även ditt namn. Genom att fylla i dina uppgifter samtycker du till att vi lagrar uppgifterna och du har därmed ingått ett kostnadsfritt prenumerationsavtal med Insiderfonder. Du kan alltid avregistrera dig från dessa utskick och därmed få dina uppgifter raderade.

RISKINFORMATION Kom ihåg att sparande i fonder alltid är förknippat med risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Fonderna kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet.

Top