Förvaltarna om juli

Monstermånad för Hedge

Efter att börsåret 2013 inleddes mycket starkt så blev juni något av en återhämtningens månad. Juli blev dock en mycket stark månad på många marknader och världsindex steg med 1,9 procent mätt i svenska kronor.

Av våra 9 fonder noterade 8 av dem uppgångar under månaden; Inside Asia var enda undantaget med en negativ värdeutveckling under månaden främst beroende på sjunkande asiatiska valutor. Allra bäst av våra fonder gick Hedge som steg med över 10 procent sedan både guld- och oljepriset steg kraftigt under månaden, men främst berodde den fina värdeutvecklingen på en stark utveckling för fondens aktiedel.

Världens börser är inne i ett starkt positivt momentum och det finns just nu inte särskilt mycket som talar för att detta momentum ska brytas under det kommande året.

Erik Lidén, förvaltare
David Unver, bitr. förvaltare

Nyhetsarkiv

Här finner ni alla publicerade nyheter om Insiderfonder AB.

HÅLL DIG UPPDATERAD:

prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Insiderfonder skickade direkt till dig. Du anmäler dig till nyhetsbrevet genom att fylla i din e-postadress ovan och skicka den till oss. Vi samlar bara in och lagrar uppgifter om dig som är nödvändiga för att genomföra utskicken. Det betyder att vi lagrar din epostadress och i vissa fall även ditt namn. Genom att fylla i dina uppgifter samtycker du till att vi lagrar uppgifterna och du har därmed ingått ett kostnadsfritt prenumerationsavtal med Insiderfonder. Du kan alltid avregistrera dig från dessa utskick och därmed få dina uppgifter raderade.

RISKINFORMATION Kom ihåg att sparande i fonder alltid är förknippat med risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Fonderna kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet.

Top