Förvaltarna om januari 2014

Rapportsäsongen igång

Den starka avslutningen på börsåret 2013 innebar att 2014 inleddes i samma positiva sinnelag. På de flesta marknader kom också inledningen på årets första månad att bli positiv. När rapportsäsongen kom igång rapporterade flera bolag sämre vinster än marknaden hade väntat sig vilket innebar sjunkande kurser. Dessutom påverkades marknaderna av andra faktorer som exempelvis den politiska oron i Turkiet och förnyad oro kring att USA på nytt kommer att slå i skuldtaket. Det sistnämnda är också en av anledningarna till att den amerikanska aktiemarknaden hade en tuff månad.

Stockholmsbörsen klarade sig relativt väl i den turbulenta börsmiljö som avslutade januari och nedgången stannade vid 1,64 procent. Glädjande nog kan det konstateras att Scientia Hedge levererade en avkastning på +0,80 procent under månaden och Inside Sweden ett nollresultat. Inside Sweden har under de senaste 6 månaderna slagit sitt jämförelseindex SIX Portfolio Return Index med över 4 procent.

Inside Asia fortsätter att ha det motigt, men utvecklades relativt väl i det negativa börsklimatet. Utvecklingen för fonden stannade på -1,92 procent att jämföra med -3,30 procent för jämförelseindex.

Även Inside Canada och Inside Active Global utvecklades bättre än sina respektive jämförelseindex under månaden.

I Inside Active Global har det endast skett smärre justeringar under månaden och fonden ligger fortsatt överviktade i länder som Japan, Storbritannien, Kanada och Australien.

Våra USA-fonder hade en tuff månad och båda fonderna sjönk rejält. Amazon, som är ett av de störta innehaven i Inside USA, lämnade sin rapport för det fjärde kvartalet under månaden. Resultatet var sämre än marknaden hade väntat sig och aktien sjönk rejält.

Börstemperaturen under de kommande veckorna styrs av vad bolagen redovisar i sina kvartalsrapporter. Sannolikt kommer även diskussionerna i USA om skuldtaket att påverka stämningen. Under de första dagarna av februari månad har börskurserna sjunkit på bred front. I denna nedgång har Stockholmsbörsen hittills klarat sig relativt väl med endast mindre nedgångar.

Erik Lidén, förvaltare
David Unver, bitr. förvaltare

 

Nyhetsarkiv

Här finner ni alla publicerade nyheter om Insiderfonder AB.

HÅLL DIG UPPDATERAD:

prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Insiderfonder skickade direkt till dig. Du anmäler dig till nyhetsbrevet genom att fylla i din e-postadress ovan och skicka den till oss. Vi samlar bara in och lagrar uppgifter om dig som är nödvändiga för att genomföra utskicken. Det betyder att vi lagrar din epostadress och i vissa fall även ditt namn. Genom att fylla i dina uppgifter samtycker du till att vi lagrar uppgifterna och du har därmed ingått ett kostnadsfritt prenumerationsavtal med Insiderfonder. Du kan alltid avregistrera dig från dessa utskick och därmed få dina uppgifter raderade.

RISKINFORMATION Kom ihåg att sparande i fonder alltid är förknippat med risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Fonderna kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet.

Top