Förvaltarkommentar – februari 2014

Breda börsuppgångar

Februari utvecklade sig till en mycket stark börsmånad med uppgångar på samtliga marknader som vi är verksamma på.

Allra starkast utvecklades Stockholmsbörsen som steg med inte mindre 6,1 procent. Uppgången matchades av Inside Sweden som hade samma utfall som Stockholmsbörsen. Såväl guldpriset som priset på WTI-olja steg under månaden vilket gav ett positivt bidrag till Scientia Hedge som också hade en mycket stark månad med en uppgång på 6 procent.

Inside Asia hade en bra månad och adderade 1,49 procent vilket var något bättre än sitt jämförelseindex. Uppgångarna på de marknader som fonden placerar i hölls nere på grund av en försvagning på valutorna i jämförelse med svenska kronan.

En fond som har gått mycket starkt den senaste tiden är Inside Canada som fortsatte att utvecklas bättre än sitt jämförelseindex under månaden. Fonden steg med närmare 3 procent vilket var en knapp procentenhet bättre än jämförelseindex.

Det övergripande sentimentet bland svenska insiders under februari var något pessimistiskt. Det är relativt vanligt att insiders är försiktiga när bolagsvärderingarna är relativt höga. Av all insynshandel var 56 procent köp, vilket är lägre än under förra året då det var 64 procent. Samma bild finns globalt med 17 procent andel köp under 2013 mot 14 procent under februari i år. Att insiders, till synes i varje fall, tar hem en del av sina vinster är inte särskilt uppseendeväckande efter de stora uppgångar som aktiemarknaderna har skördat de senaste åren.

Månadsrapporten för samtliga månader finner du som vanligt under ”Fonder”/”Rapporter”.

Erik Lidén, förvaltare

Nyhetsarkiv

Här finner ni alla publicerade nyheter om Insiderfonder AB.

HÅLL DIG UPPDATERAD:

prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Insiderfonder skickade direkt till dig. Du anmäler dig till nyhetsbrevet genom att fylla i din e-postadress ovan och skicka den till oss. Vi samlar bara in och lagrar uppgifter om dig som är nödvändiga för att genomföra utskicken. Det betyder att vi lagrar din epostadress och i vissa fall även ditt namn. Genom att fylla i dina uppgifter samtycker du till att vi lagrar uppgifterna och du har därmed ingått ett kostnadsfritt prenumerationsavtal med Insiderfonder. Du kan alltid avregistrera dig från dessa utskick och därmed få dina uppgifter raderade.

RISKINFORMATION Kom ihåg att sparande i fonder alltid är förknippat med risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Fonderna kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet.

Top